Merken in de salon

Ik Skin Perfection huidverbetering. Met hoogwaardige natuurlijke huidverbeterende producten, die zacht zijn voor je huid en daadkrachtig werken voor elke denkbare huidwens of huidprobleem, samengesteld door dermatalogen, huidtherapeuten en farmaceuten.

IK SKIN PERFECTION onderscheidt zich door onder andere de hoge dosering werkstoffen en de lagere PH-waarden, hierdoor werken de werkstoffen veel dieper door in de huid.. Hierdoor zitten de werkstoffen tegen de medische grens aan. Reguliere cosmetia beperken zich tot de bovenste dode huidlaag en hebben slechts een verzachtend en verzorgend karakter. Door de hoge dosering zorgen werkstoffen voor een intensieve huidverbetering. Ook worden verschillende huidaandoeningen aangepakt en ziet de huid er gezond uit!

Overbodige werk, geur- & kleurstoffen kunnen huidreacties oproepen. IK SKIN PERFECTION bestaat uit pure actieve stoffen voor de behandeling van specifieke huidproblemen. IK voorziet in de essentiële behoeftes van de huid door effectieve producten en behandelmethodes en bevat uiteraard geen ingrediënten die de huid overgevoelig maken. IK SKIN PERFECTION is hierdoor geschikt voor alle huidtypes en specifiek voor de gevoelige huid.

Het 4-fasen healthy reset programma

IK SKIN PERFECTION is gebaseerd op de Reset! behandelmethode, een unieke methode die zich concentreert op het herprogrammeren van de huid. In vier fasen vindt doelgerichte huidstructuurverandering op milde maar effectieve wijze plaats.
Tijdens het reset programma doorloopt u vier verschillende fasen, waarbij de perfecte huidconditie wordt gerealiseerd. Door onze gedegen opleiding is de IK SKIN specialist in staat ieder huidprobleem te verhelpen en een passend behandeltraject in te zetten.

Wees bewust

De huid is het grootste orgaan van uw lichaam en verdient aandacht. IK SKIN PERFECTION is puur, natuurlijk en transparant. Wij geloven in kennis overdracht en bewustwording van de ingrediënten in onze producten door middel van INCI LISTING. Onze producten hebben niks te verbergen alleen maar toe te voegen.

I

HELLO I'M MAYEE

I'm MAYEE, dé eerlijke skincare voor zichtbare huidverbetering op professioneel niveau. Ik breng het evenwicht terug, zodat jij geniet van de pure schoonheid en kracht van een stralende huid. Alle formules van MAYEE zijn volledig transparant, zodat jij echt weet wat er wel én niet in jouw huidverzorgingsproduct zit. Zo kun jij een evenwichtige eerlijke keuze maken voor jouw huid.

100% EERLIJKE SKINCARE

Ik werk hard om de skincare wereld 100% transparant te maken, dat doe ik door mijn Transparency Matrix die op elk product toegevoegd is zodat jij echt weet wat je op je huid aanbrengt. Want niet alle natuurlijke stoffen zijn bijvoorbeeld goed voor je huid, evenals de perceptie dat synthetische stoffen per definitie slecht voor je huid zijn. Wat betekent het wanneer een huidverzorgingsproduct 'organic' of 'clean' op de verpakking heeft staan? Onze perceptie denkt vaak direct dat het dan 'veiliger' is, maar dat is natuurlijk niet per definitie zo. Daarom ben ik er: MAYEE, de eerlijke, transparante skincare en ik daag jou uit om samen met mij de beauty industrie te veranderen.

MAYEE BY FACTS

I'M HERE FOR YOU

+20 JAAR ERVARING

ECHTE RESULTATEN

UNIEKE FORMULES

BLOOOM

De body & lifestyle collection van IK Skin Perfection. 

Verwen uzelf of een ander met mooie en 100% natuurlijke producten uit de wannahave collection van Blooom. 

Bewuste, gezonde producten zorgen voor een goede balans tussen lichaam en geest en geven u een
sensationele ervaring. 

De producten van Blooom zijn gebaseerd op de natuur en intens rijk aan vitaminen en essentiële nutriënten. 

Blooom verzorgt u met de meest heerlijke product-
en gemaakt van de mooiste natuurlijke ingrediënten op aarde. Made in the EU.

Flower your inner self.

Zechsal
Zechsal

Werking magnesium

Magnesium is een zogenaamde life-essential. Net als bijvoorbeeld water en zuurstof kunnen we het niet zelf aanmaken. Ook kunnen we het (niet lang) opslaan, waardoor we voortdurend aanvoer van buiten nodig hebben. Dit kan door middel van water, ons dagelijkse voedsel en, omdat datzelfde voedsel steeds minder toereikend is, supplementen.

Maar, wáárom is het innemen van voldoende magnesium zo belangrijk voor de werking van het lichaam? En welke magnesium soorten hebben de beste werking? Volgens de European Food and Safety Association (EFSA), dat voor de Europese lidstaten claimverordeningen opstelt en een autoriteit is op het gebied van wetenschappelijk advies op het gebied van voedselveiligheid en gezondheidsgerelateerde onderwerpen, is magnesium ondersteunend bij verschillende functies [1,2]. Hieronder gaan we ze verder toelichten.

Botten

Magnesium zorgt samen met calcium voor de instandhouding van botten. Wat magnesium doet voor botten is het beste als volgt uit te leggen: als je teveel calcium in je lichaamscellen hebt en te weinig magnesium, werkt het averechts. Je kunt de noodzakelijke, evenwichtige verhouding tussen calcium en magnesium bij de opbouw en instandhouding van de botten vergelijken met een muur: calciummineralen zijn dan de stenen en magnesium het cement. Zorg dus dat je in balans bent en ga bij aandoeningen als osteoporose niet klakkeloos voor extra calcium, maar let zeker ook op je magnesiumgehalte.

Celdeling

Ons lichaam is opgebouwd uit miljarden cellen, die zich voortdurend ontwikkelen, veranderen, afsterven, zich vernieuwen en delen. Verstoring van de celdeling kan leiden tot tal van aandoeningen, waaronder kanker. Magnesium heeft een gunstige werking op de (celdeling) processen, waardoor het ondersteuning biedt tegen of bij eventuele verstoringen.

Eiwitdeling

Wat magnesium óók doet is helpen bij het opbouwen van eiwitten in ons lichaam. Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor de werking van spieren, maar ook voor bijvoorbeeld je geheugen en voor het functioneren van je organen, zijn eiwitten onontbeerlijk.

Elektrolytenbalans

Ons lichaam bestaat voor een belangrijk deel uit water. In dat water drijven al die miljarden cellen, omringd door onder andere zouten. Verstoring van de elektrolytenbalans kan leiden tot tal van aandoeningen en kwalen, variërend van eetstoornissen tot longproblemen en van diabetes tot hartfalen. Magnesium biedt ondersteuning bij de instandhouding van een normale balans in deze water- en mineralenhuishouding.

Energie

Om energie te krijgen moeten brandstoffen zoals vetten en koolhydraten biologisch bruikbaar gemaakt worden. Bij dit proces speelt magnesium een rol, doordat het de natuurlijke energie in je lichaam activeert. Niet alleen voor sporters, maar ook in het normale dagelijkse leven is een normale energieaanmaak essentieel voor ons functioneren. De werking van magnesium bij de aanmaak van energie, is met name gebaseerd op de rol die het speelt bij de productie van adenosinetrifosfaat (ATP). ATP, op zijn beurt, is direct betrokken bij de levering van energie in de spieren. Zo zie je is magnesium dus essentieel binnen het lichaam.

Mond en gebit

Net als calcium en vitamine A, D en K2, draagt magnesium bij aan gezonde tanden. Het toevoegen van wat magnesiumgel of magnesiumolie aan je tandpasta is alleen al daarom een goed idee en een makkelijke manier om magnesium toe te voegen aan je dagelijkse inname.

Geheugen, leren, concentratie en geestelijke ontspanning

Ook bij het mentale of psychologische functioneren speelt magnesium een rol. Het draagt bij aan ons vermogen om te onthouden, te leren en te concentreren. Ook voor een normaal evenwichtig en ontspannen functioneren, zeg maar geestelijke veerkracht, is magnesium ondersteunend. Niet voor niets komt er meer en meer aandacht voor magnesiumsuppletie in relatie tot de brede waaier van gedragsmatige aandoeningen in het zogenaamde autismespectrum. Maar ook bij stress, onrust en somberheid is de kans dat er sprake is van een verstoorde magnesiumbalans groter.

Spieren

Dat magnesium goed is voor je spieren, weten de meeste mensen wel. Maar wist je ook dat je hart ook een spier is? Hier speelt, net als bij de botten, de verhouding tussen calcium en magnesium een belangrijke rol. Calcium zorgt ervoor dat je je spieren kunt áánspannen, magnesium dat je ze kunt óntspannen. Dit animatiefilmpje biedt een mooie inkijk in dit proces.

Vermoeidheid

Feit: één van de belangrijkste oorzaken van vermoeidheid is structureel te weinig slapen. Nog een feit: ruim 20% van de Nederlanders van 12 jaar en ouder heeft slaapproblemen.

Magnesium speelt een rol bij de regulatie van melatonine, wat op zijn beurt directe invloed heeft op het slaap-waakritme. Een goede melatonineproductie en regulatie is dus erg belangrijk voor de kwaliteit van je slaap. Indirect draagt magnesium via deze weg dus bij aan de vermindering van vermoeidheid en futloosheid omdat het bijdraagt aan de kwaliteit van je slaap.

Zenuwstelsel

Om normaal en in samenhang te functioneren hebben we ons zenuwstelsel, dat het mogelijk maakt om de meest complexe bewegingen en combinaties van bewegingen te maken. Via de zenuwen (die zijn oorsprong hebben in onze hersenen) en al zijn kleine vertakkingen in ons lichaam, worden continu prikkels, zeg maar boodschappen, doorgegeven naar andere delen van ons lichaam. Bijvoorbeeld om je handen samen te knijpen wanneer je iets uit de keukenla pakt, of om je benen te buigen en te strekken tijdens je lunchwandeling. Om die continue biologische boodschappenstroom op gang te houden speelt magnesium een belangrijke rol.

MARC INBANE

Verantwoord een mooi bruin kleurtje, zonder blootstelling aan de sterke (én schadelijke) zonnestralen? Dat kan met MARC INBANE, award winning product, bruin zonder zon.

De blote benen mogen gezien worden, de slippertjes kunnen aan en we kunnen genieten van warme zwoele zomeravonden. Heerlijk! Er wordt bijvoorbeeld aangeraden om niet buiten te sporten of om op het heetst van de dag uit de zon te gaan. Toch op een veilige manier een zomers kleurtje? Lees snel verder!

Schadelijke zonnestralen

Als je te lang en te veel (onbeschermd) in de zon bent, kan dat schade toebrengen aan je huid. De zon straalt namelijk verschillende lichtstralen uit. UV-C straling is de krachtigste vorm maar deze wordt gelukkig door de ozonlaag tegengehouden. De stralingen die wel de aarde bereiken zijn de bekende UV-A en UV-B stralingen. UV-B wordt nog voor een groot deel tegengehouden door de ozonlaag, maar wanneer er geen wolkje aan de lucht is dringt er toch nog veel door tot aan het aardoppervlak. UV-B is daarom de belangrijkste veroorzaker van huidkanker. UV-A dringt wel makkelijk door tot het aardoppervlak en is de minst schadelijke. Toch kan een hoge dosis UV-A ook leiden tot huidkanker. Niet geheel onbelangrijk is dat beide stralingen ook het huidverouderingsproces versnellen. Vermijden dus!

Een perfect alternatief voor een gebruinde huid

Maar, van het vermijden van de zon word je niet bruiner. En wij weten als geen ander dat een stralende gebruinde huid kan bijdragen aan een positieve mind en houding. Dus wil je bewuster omgaan met de gezondheid van je huid maar toch genieten van een mooie teint? Gebruik dan onze Natural Tanning Spray. Onze spray is geschikt voor iedere huidtype en zorgt ervoor dat jij wel tot 5 dagen kunt genieten van een mooi vakantiekleurtje, maar op een geheel veilige wijze. Het product is dermatologisch getest en bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten. Met behulp van onze Glove of Brush krijg je ook nog eens een streepvrij en prachtig egaal resultaat.

Need to say more? Kijk dan even onze tutorials!

Happy Safe Tanning!