DRY NEEDLING THERAPIE

DRY Needling Therapie is een behandeling met de dermapen, deze bevat superfijne naaldjes van chirurgisch staal waarmee we op vibrerende wijze honderden microkanaaltjes maken, zonder de epidermis (bovenste huidlaag) te beschadigen.

Doordat de huid op een zachte manier wordt geperforeerd, stimuleren we de natuurlijke celaanmaak van de huid. Zo stimuleren we onze bindweefselcellen waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt bevorderd. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Mede door deze stimulatie treedt er een huidvernieuwing op, de huid wordt strakker en gladder en littekens vervagen. Ook oppervlakkige hyperpigmentaties zullen door de huidvernieuwing vervagen.
 
Indicaties DermaPen:
Fijne lijntjes en rimpels
Ancélittekens
Littekens van andere aard
Pigmentophopingen
Grove huidstructuren en grove poriën
Fale / slecht doorbloede huid
Couperose
 
De behandeling is goed te verdragen, het geeft een prikkelend gevoel.
 
Het aantal behandelingen is afhankelijk van het gewenste resultaat.. Het is hoe vaker de behandeling gedaan wordt hoe beter en langer het resultaat. Doordat het bindweefsel wordt gestimuleerd onder het zichtbare oppervlak van de huid is het een geleidelijk proces wat zich tijdens de behandeling maar ook nog weken tot maanden na de behandeling afspeelt.
De behandelingen worden uitgevoerd met een tussenpose van twee tot vier weken. Wij adviseren een kuur van 3 tot 6 behandelingen.
 
Direct na de behandeling ziet de huid er roze/rood uit. Dit neemt vrij snel af. De huid kan de eerste dag ook een licht (zonne)brandend gevoel geven.
De eerste 8 uur mag er geen make-up worden gedragen. En de eerste 2 weken mag je niet onder de zonnebank en dient de huid te worden beschermt met een zonne factor van minimaal 30.

 

 

Fijne rimpels verdwijnen

Couperose verdwijnt

Littekens verdwijnen of vervagen.